Rit 2 - 85,8 km | 2580 hm
La Roche - Bertogne - La Roche
Beschrijving

Rit 2 vertrekt, net zoals de tijdrit van gisteren, in het centrum van gaststad La Roche-en-Ardenne. Onmiddellijk na de start rijden de renners de brug over de Ourthe op om even voorbij Place du Bronze links in te slaan richting Hives. Hier wordt de officiële rijdende start gegeven. 

De eerste beklimming verloopt over asfalt en bevat geen specifieke moeilijkheden. Toch is het cruciaal om hier mee te zijn. Na enkele kilometers volgt een snelle afdaling over een breed grindpad met onmiddellijk daarna de verschrikkelijke Moulin de la Strument helling, onmiddellijk gevolgd door enkele mooie single tracks en opnieuw een steile en naar het einde toe technische beklimming.

De volgende 10 km richting eerste bevoorrading in Wyompont zijn hoofdzakelijk bergaf en goed berijdbaar. Tussen de eerste en de tweede bevoorrading wordt een lus van bijna 20 kilometer met zo’n 600 hoogtemeters doorheen de bossen afgelegd.

Het volgende gedeelte van de rit volgt hoofdzakelijk de flanken van de Ourthe met af en toe een stevige beklimming en enkele technische passages langs de oever.

De derde bevoorrading bevindt zich in Herlinval en zal ook twee keer aangedaan worden. Een tweede lus, ditmaal met maar liefst 750 hm verspreid over 20 km, brengt de deelnemers via Engreux en Bertogne opnieuw tot in Herlinval. Deze lus bevat enkele technische maar snelle afdalingen en een aantal stevige beklimmingen.

Het laatste stuk gaat hoofdzakelijk bergaf, eerst via vlot bollende asfaltwegen en richting Maboge volgt nog een flowy single track afdaling. Na het oversteken van de weg in Maboge volgt de laatste hindernis van de dag. Een anderhalve kilometer lange beklimming gevolgd door de klassieke afdaling naar de finish in de tuin van hotel Floreal.

Met bijna 86 km en 2.600 hm is deze rit de langste van het weekend. 

Download gpxGoogle Maps
Bevoorradingen
Meer info vanaf 1 april