Rit 3 - 83,9 km | 2580 hm
La Roche - Houffalize - La Roche
Beschrijving

De rit van vandaag brengt de renners naar die andere mountainbike stad in de Ardennen, Houffalize en is slecht enkele kilometers korter dan gisteren, maar bevat wel evenveel hoogtemeters.

De eerste tien kilometers, weg uit La Roche, gaan zoals steeds hoofdzakelijk omhoog. Na het oversteken van de weg Samree-Bérismenil wordt het parcours een stuk vlotter berijdbaar en gaat het vrij snel tot aan de eerste bevoorrading in de schaduw van de brouwerij van Achouffe. 

Vanaf nu wordt het terrein ruwer en technischer, met als hoogtepunt de passage over het beroemde wereldbekerparcours van Houffalize. Op de gekende website Trailforks.com krijgt deze passage een black diamond rating. Maar alvorens aan dit technisch hoogstandje te beginnen, is er eerst nog de tweede bevoorrading. Na het wereldbekerparcours gaat het terug richting Achouffe, waar de volgers ondertussen hebben kunnen genieten van het lokale bier. De derde bevoorrading is immers op dezelfde plaats als de eerste en is dus ideaal voor de volgers om te blijven hangen.

Van Achouffe gaat het opnieuw vrij snel richting Nadrin, alwaar een aantal technische afdalingen volgen richting Ourthe. De ondertussen beroemde Ourthe-crossing brengt de renners vervolgens naar Hubermont en Maboge. Aan de voet van de downhill piste staat de 4e bevoorrading al te wachten. Het einde is in zicht, maar in plaats af te draaien richting La Roche, maken we nog een ommetje via Bérismenil en Borzée, alwaar de enige beklimming van het weekend van de fameuze muur op het programma staat. Eens boven is het terug in vliegende vaart richting finish via dezelfde brede paden als gisteren.

Tijd om op het terras van hotel Floreal te genieten van een glas Chouffe!

 

Download gpxGoogle Maps
Bevoorradingen
Meer info vanaf 1 april